Kakšno funkcijo ima razsmernik

Razsmernik je tisti element, ki pogojuje energetsko učinkovitost in pričakovan izkoristek. Spreminja enosmerno napetost, ki jo proizvajajo fotovoltaični (PV) moduli, v izmenično, ki jo uporabljamo za lastno rabo viške pa pošiljamo v omrežje.

SolarEdge DC-AC razsmernik je posebej zasnovan za delovanje s SolarEdge optimizatorji moči. Ker se upravljanje MPPT (maximum power point tracking) in napetosti dogaja ločeno za vsak PV modul v optimizatorju moči, je razsmernik odgovoren samo za DC-AC pretvorbo. Tehnologija fiksne napetosti zagotavlja, da SolarEdge razsmernik vedno deluje na svoji optimalni vhodni napetosti, ne glede na število PV modulov v nizu ali okoljske pogoje. Zato je manj zapleten, stroškovno učinkovitejši in bolj zanesljiv.

SolarEdge razsmernik ima standardno 12-letno garancijo, z možnostjo podaljšanja na 20 ali 25 let. Fiksna napetosti nizov zagotavlja delovanje pri najvišji učinkovitosti v vseh primerih (> 97% učinkovitost) neodvisno od dolžine niza in temperaturo.

V razsmernik integriran sprejemnik podatkov omogoča spremljanje in zbiranje podatkov o učinkovitosti optimizatorjev moči iz vsakega PV modula posebaj.

Ti podatki so dostopni tudi na spletu preko SolarEdge nadzornega Portala in omogočajo analizo učinkovitosti delovanja, odkrivanje napak in odpravljanje motenj fotonapetostnih sistemov.

ENOFAZNI RAZSMERNIKI:

TRIFAZNI RAZSMERNIKI:

ODLIKE:

  • Razsmernik, posebej zasnovan za delovanje s SE optimizatorji moči
  • Superioren izkoristek (> 97%)
  • Odlična zanesljivost s standardno 12-letno garancijo (z možnostjo podaljšanja za 20 ali 25 let)
  • Majhen, lahek in enostaven za namestitev
  • Vgrajen sprejemnik za spremljanje podatkov na ravni PV modula
  • Komunikacija z internetom prek ethernet ali brezžične ZigBee/WiFi povezave
  • IP65 / NEMA 3R – zunanja in notranja namestitev